De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Lotto

Ik zit met een probleem als je 5 getallen goed hebt en het bonus en de kleur goed heb je net zoveel kans als wanneer je de hoofdprijs zou winnen wat gaat er de fout?

5 getallen + bonusgetal + kleur goed (€ 100.000)
5/45 *4/44 * 3/43 * 2/42 * 1/41(5 getallen) * 1/6(kleur) * 1/40(bonusgetal) = 0,000000003410 * 100% = 0,000003410%


De Jackpot (6 getallen + kleur goed)
6/45 * 5/44 * 4/43 * 3/42 * 2/41 * 1/40 * 1/6 = 0,0000000205
0,000000205 * 100 % = 0,00000205 %

Thom
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 17 maart 2003

Antwoord

Je kunt 6 mogelijke goede cijfers trekken, hiervan moet je er uiteindelijk 5 trekken.

Van de eerste 6 getrokken getallen moet je er 5 op je lijstje hebben staan wordt dus:
5 getallen + bonusgetal + kleur goed (€ 100.000)
6/45 *5/44 * 4/43 * 3/42 * 2/41(5 getallen) * 1/6(kleur) * 1/39(bonusgetal)

Met vriendelijke groet

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 17 maart 2003



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb