De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Omtrek en oppervlakte van een ellips

a = 120 cm
b = 50 cm
Omtrek ?

vandeg
Iets anders - zaterdag 2 juni 2018

Antwoord

Dag Lorrie,
Ik begrijp dat je van ONS een antwoord wil. Maar WIJ zijn geen machine die op commando een antwoord levert (vraagje erin, antwoordje eruit).
Er zijn SPELREGELS op WisFaq!
Als je problemen hebt, laat dan zien tot hoever je gekomen bent. Dán (pas) geven we antwoord.

Maar, op de onderstaande pagina staat een formule voor de omtrek en drie benaderingsformules. Met de eerste benaderingsformule is het zelfs mogelijk een antwoord uit je hoofd te berekenen...
122 + 52 = 144 + 25 = 169 = 132

Kom ik op (ongeveer) pi keer honderddertig keer wortel twee.
Jij ook?
Hoeveel dát dan weer ongeveer is laat ik aan jou over.

Zie Omtrek en ...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 3 juni 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3