De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren met een constante

Gegeven $\eqalign{\frac{dZ}{d\tau} = \frac{(P-Z)Z}{N}}$.

Vind eerst $\tau (Z)$ en daarna $Z(\tau)$.

$P$ en $N$ zijn constanten.

Gerard
Iets anders - donderdag 12 april 2018

Antwoord

Lees eerst de spelregels: wat heb je zelf geprobeerd?
Hier is een duwtje: schrijf de DV als
$$
\frac{d\tau}{d Z}=\frac{N}{(P-Z)Z}
$$en splits de breuk:
$$
\frac{d\tau}{d Z}=\frac NP \left(\frac1{P-Z}+\frac 1Z\right)
$$ Nu kun je door primitiveren $\tau$ in $Z$ uitdrukken.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 12 april 2018
 Re: Integreren met een constante 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3