De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Rekenen met wortels

Is √y gedeeld door y, hetzelfde als 1 gedeeld door √y?

paul
Student hbo - zaterdag 20 januari 2018

Antwoord

Ja zeker!

$
\eqalign{\frac{{\sqrt y }}
{y} = \frac{{\frac{{\sqrt y }}
{{\sqrt y }}}}
{{\frac{y}
{{\sqrt y }}}} = \frac{1}
{{\sqrt y }}}
$

Bedenk daarbij:

$
\eqalign{\frac{y}
{{\sqrt y }} = \frac{{\sqrt y \cdot \sqrt y }}
{{\sqrt y }} = \sqrt y}
$

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 20 januari 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3