De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Benadering dmv differentiaalrekening

Beste,

Ik zit vast met volgend vraag:

Ik moet sin(31°) bij benadering berekenen door gebruik te maken van differentialen. Ik probeerde deze te maken zoals ik de andere oefeningen gemaakt had, maar hier kom ik niet uit. Is het omdat het een goniometrische functie is dat er iets anders gedaan moet worden?

Zo heb ik het gedaan:
f(x)= sin(x) met x =30°
h= 1

sin(x+h)= sin(x)+cos(x)*h DUS sin(31°)= sin(30)+cos(30)*1

Maar dit klopt natuurlijk niet.

Alvast bedankt!!

Jan
3de graad ASO - zaterdag 9 december 2017

Antwoord

De cosinus is de afgeleide van de sinus als je in radialen werkt. Je moet dus in de buurt van $\frac\pi6$ werken en met $h=\frac\pi{180}$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 9 december 2017



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb