De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Van CDF naar PDF

 Dit is een reactie op vraag 85242 
Waarom niet? Bij het invullen van x=1 en x=2 komt er respectievelijk F(x)=0 en F(x)=1 uit. Waarom is dit niet te differentiëren en x=1.5 bijvoorbeeld wel (met F(1.5)=1/3

Walter
Student universiteit - donderdag 23 november 2017

Antwoord

Bekijk de definitie van differentieerbaarheid en de afgeleide nog maar eens: voor differentieerbaarheid in $2$, bijvoorbeeld, moet de limiet
$$
\lim_{x\to2}\frac{F(x)-F(2)}{x-2}
$$
bestaan (en die bestaat niet).
Hieronder de grafiek van $F$ op het interval $[1,2]$; het lijkt of $F$ toch wel differentieerbaar is in $1$.
q85244img1.gif
Bepaal de limiet
$$
\lim_{x\to1}\frac{F(x)-F(1)}{x-1}
$$
maar eens.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 23 november 2017
 Re: Re: Van CDF naar PDF 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb