De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Rechthoekige driehoek uitrekenen a en b

Ik heb een rechthoekige driehoek waarvan de schuine zijde (C) 28 cm is. De zijde B is 2x zo groot als de zijde A. Wat is de lengte van beide zijden?

Krist
Iets anders - donderdag 19 oktober 2017

Antwoord

Hallo Krist,

Volgens de stelling van Pythagoras geldt:

a2+(2a)2=282

Dus:

5a2=784
a2=156,8
a12,52

de zijde b is twee keer zo lang.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 19 oktober 2017
 Re: Rechthoekige driehoek uitrekenen a en b 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3