De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Algemene sinusfunctie

Ik moet volgende vraag oplossen
Bereken, met behulp van je GRM welk percentage van de periode de grafiek boven y=6 komt. Rond je antwoord af op hele procenten.
f(x)=3sin(4x-1)+5

Arne D
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 7 september 2017

Antwoord

Laat je GRM de vergelijking $f(x)=6$ oplossen; die bepalen een interval (of twee) binnen $[0,\frac12\pi]$; deel de totale lengte van die intervallen door $\frac12\pi$. (Waarom $\frac12\pi$? Dankzij de $4x$ is de periode van je functie gelijk aan $\frac12\pi$.)

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 7 september 2017



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb