De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wat is iemand kans om minimaal 1x te winnen in twee rondes?

Eerste ronde = 8,3% winstkans
Tweede ronde = 22,5% winstkans
Winst wordt bepaald door een "Random Number Generator"

Hoe groot is de kans dat je 1x wint?
Hoe groot is de kans dat je verliest in beide rondes?

Erwin
Iets anders - dinsdag 22 augustus 2017

Antwoord

Hallo Erwin,

Wanneer we ervan uitgaan dat het spelen van de tweede ronde niet afhangt van het resultaat van de eerste ronde, dan is de kans op één keer winnen (en dus ook één keer verliezen) gelijk aan de kans op 'eerst winst, dan verlies' + kans op 'eerst verlies, dan winst':

P(1 keer winnen, 1 keer verliezen) = 0,083·0,775+0,917·0,2250,27 (dus ongeveer 27%).

De kans op twee keer verlies is 0,917·0,7750,71 (ongeveer 71%).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 22 augustus 2017
 Re: Wat is iemand kans om minimaal 1x te winnen in twee rondes? 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3