De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Cosinus halve hoek met een gegeven hoek

Ik heb moeite met de volgende vraag
gegeven: a = arcsin1/3
gevraagd cos(1/2·a)

Ik heb de volgende formule voor de halve hoek:
cos(1/2·a) = √((1+cos(a))/2)

cos(arcsin1/3) = 2/3 √ 2

Dus
√((1+2/3 √ 2)/2)

Wat onder de eerste wortel staat heb ik omgeschreven als:
1/2 + 2/6 √2
wordt dus
√(1/2 + 2/6 √2)

En dat is waar ik vastloop.

Volgens de uitwerking moet er 1/6 √(18+12√2) uitkomen

Kevin
Student hbo - dinsdag 1 augustus 2017

Antwoord

Je antwoord klopt, vermenigvuldig het maar met $\frac66$ en brengt $6=\sqrt{36}$ binnen de wortel.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 1 augustus 2017
 Re: Cosinus halve hoek met een gegeven hoek 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb