De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wat is de periode?

Weer zo ‘n vraag kom er niet uit wie kan mij helpen alvast Welke functie heeft ‘n periode van 4$\pi$?
Bedankt

trafas
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 6 juli 2017

Antwoord

Bij de standaardformule:



Er geldt:

$\eqalign{c=\frac{2\pi}{periode}}$

Maar ook andersom:

$\eqalign{periode=\frac{2\pi}{c}}$

Als je functie zoekt met een periode $4\pi$ dan neem je $\eqalign{c=\frac{2\pi}{4\pi}=\frac{1}{2}}$.

De functie $\eqalign{H(t)=\sin{\frac{1}{2}t}}$ heeft een periode van $\eqalign{\frac{2\pi}{\frac{1}{2}}=4\pi}$.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 6 juli 2017
 Re: Wat is de periode? 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb