De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Reuzenrad

 Dit is een reactie op vraag 84763 
Dt is zeker lastig heb 'n makkelijker uitwerking
2 omw/min ≙ 60 sec
–––––––––––––––––– Opl: cos 10 sec : 30 sec. . 360o = -0,5
1 omw/min ≙ 30 sec

– Opl: -0,5 . 10 = -5 m * Opl: -5 m + 20 m = 15 m

trafas
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 juli 2017

Antwoord

Er zitten nogal wat haken en ogen aan. Jij rekent met graden en ik met radialen bijvoorbeeld. Als jij nu wilt uitrekenen wat de hoogte is na 17,5 minuut moet je wel even nadenken, ik vul gewoon 17,5 in de formule in. Snel thuis:-)

Maar hoe dan ook... Zo kan het ook. Je moet alleen wel iets aan je manier van opschrijven doen denk ik. Op deze manier is dat voor een ander niet te volgen. Als je goed kijkt dan doe een soort van hetzelfde. Werken met een formule is ook een goede manier van opschrijven!

Overigens dat alles achter elkaar schrijven noemen wij altijd 'breien'. Dat moet je eigenlijk nooit doen!

Maar volgens mij heb je nu welk iets geleerd toch?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 5 juli 2017



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb