De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Reuzenrad

 Dit is een reactie op vraag 84762 
Formule heb ik gevonden begrijp het nog niet

trafas
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 juli 2017

Antwoord

Evenwichtsstand=$10$
Amplitude=$10$
$\eqalign{c=\frac{2\pi}{0,5}=4\pi}$
Horizontale verschuiving=$0$
De 'slinger' begint op $0$ op $t=0$ dus neem $-\cos(...)$.

De formule is:

$H(t)=10-10·\cos(4\pi·t)$ met $t$ in minuten.

Na 10 seconden is de hoogte gelijk aan:

$\eqalign{H(t)=10-10·\cos(4\pi·\frac{10}{60})=15}$

Na 10 seconden bevindt 't bakje zich op 15 meter hoogte.

q84760img1.gif

Anders kan je niet slapen...

PS
...en dat is nog best lastig!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 5 juli 2017
 Re: Re: Re: Re: Reuzenrad 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb