De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verdubbeling kubus

Gegeven : Cirkel (O, r = 1). Lijn m door O. Lijnstuk door O loodrecht op m, snijdt cirkel in A en B. Lijn n raakt cirkel in B. Trek lijn uit A, die cirkel snijdt in Q en lijn n in R. Pas vanuit A AP = QR af. Deze lijn snijdt lijn m in U. P is een punt van een cissoide. Verlengde van lijn BP snijdt m in L. Stel OL =2. Nu is OU3√=OL=2→OU3√2.
Gaarne de berekening.
bvd
jaap

Jaap v
Iets anders - zondag 12 maart 2017

Antwoord

Te vinden bij onderstaande link

Zie Wikipedia: Cissoide

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 12 maart 2017
 Re: Verdubbeling kubus 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3