De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Deelbaarheid door 11

 Dit is een reactie op vraag 84030 
Nog een mogelijkheid. Verdeel het getal vanaf rechts in 2 tallen Deel deze bij elkaar op Indien deelbaar door 11 is het gehele getal deelbaar door 11.
Voorbeeld : 154 $\to$ 54+1 = 55 dus deelbaar door 11

Jaap v
Iets anders - zaterdag 11 maart 2017

Antwoord

Dat klopt en het bewijs is nagenoeg identiek: $100\equiv1\bmod 11$ en dus $$
\sum_{k=0}^n(a_{2k+1}a_{2k})\cdot100^k\equiv \sum_{k=0}^n(a_{2k+1}a_{2k}) \bmod 11
$$

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 11 maart 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3