De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoeveel kunstwerken maak ik door één kunstwerk te maken?

Een kunstwerk bestaat uit 4 afbeeldingen, die alle 4 dezelfde afmetingen hebben en samen een vierkant vormen. De afbeeldingen zijn zo getekend, dat elke afbeelding op dezelfde of op een van de andere 3 plekken in het vierkant gelegd kan worden. Hierbij ontstaat elke keer een kunstwerk.

Daarbij bestaat het midden van elke grote afbeelding uit een kleinere vierkante afbeelding. Deze 4 kleinere vierkante afbeeldingen zijn ook even groot en kunnen ook van plek wisselen, waarbij ook een kunstwerk ontstaat.
  • Hoeveel verschillende kunstwerken kunnen er gelegd worden door één kunstwerk te maken

Roel D
Iets anders - woensdag 8 maart 2017

Antwoord

Je hebt 4 grote afbeeldingen. Je kunt die op 4·3·2·1=24 manieren plaatsen. De kleine afbeeldingen kan je ook op 4·3·2·1=24 manieren plaatsen. Dat geef dan in totaal 24·24=576 manieren.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 8 maart 2017



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb