De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Constructie vijfhoek en bereken max vijfhoek

 Dit is een reactie op vraag 83951 
Dag Klaas-Pieter,
Ik bekom als oplossing van het stelsel:
(1) 1/4√3x2+xy
(2) y=(30-3x)/2
Ik stop 2 in (1) en bekom:
F(x)= 1/4√3x2+(x(30-3x))/2
F(x)= 1/4(√3(x2)+60x-12x2))
Afgeleide:
F'(x)= 1/4(2√(3)-12)x+60)
tekenonderzoek levert x=30/(6-√3)

x| 7,03
F' + + + 0 - - -
F stijgt daalt

x= 7,03 inch afgerond op 2 cijfers na komma en dit is de zijde van de gelijkzijdige driehoek
De y zijde van de rechthoek is dan :
((30-3(7,03))/2 = 4,46 inches
De oppervlakte van de vijfhoek is dan is dan:
1/4√3(7,03)2+(7,03)·(4,46)=52,75 inch2
Vriendelijke groeten en erg bedankt voor je moeite en tijd om mij verder op de goede weg te houden...

Controle 3x+2y=30 3·(7,03)+2(4.46)=30 ( misschien niet helemaal 30 omdat we eigenlijk de waarden van x en y te vroeg hebben afgerond.
Groetjes,

Rik

Rik Le
Iets anders - vrijdag 3 maart 2017

Antwoord

Mooi.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 3 maart 2017



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb