De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Constructie vijfhoek en bereken max vijfhoek

 Dit is een reactie op vraag 83921 
KP,
Dank voor je antwoord en het bijgevoegde plaatje. Ik heb nu het voorschrift dat ik nog eens goed ga bekijken. Ik kan nu wel verder en laat je weten als ik alles heb opgelost. Kan je mij nog even uw gevonden coördinaten uitleggen?

Co(B) lukt wel maar het hoekpunt van de driehoek recht onder B behoeft even wat uitleg nog. Kan dat?
Goedenacht

Rik Le
Iets anders - maandag 27 februari 2017

Antwoord

De plaatsvector van dat punt maakt een hoek van $\frac13\pi$ met de positieve horizontale as. De coördinaten zijn dus $x\cos\frac13\pi=\frac12x$ en $x\sin\frac13\pi=\frac12\sqrt3x$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 28 februari 2017
 Re: Re: Constructie vijfhoek en bereken max vijfhoek 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3