De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Driehoek met maximale oppervlakte

 Dit is een reactie op vraag 83917 
Dag Hans .
Het moet minimaal zijn. Sorry voor de fout in onderwerp. Alles nagerekend en dan de afgeleide genomen .Ik kom voor minimale waarde bij,het afleiden uit op
m=-3 (enige waarde die mogelijk is )t en vind dan een oppervlakte van 4/3 bij invullen in de samnengestelde functie y=1/2((m-1)2/(m(m-3)).
De K vergelijking wordt dan y=-3c-x+4 en de lengte van de x-as = m-1/m wordt dan x= 4/3
Bedankt voor je fijne antwoord.
Laat je nog even weten of mijn rekenwerk klopt?

Rik Le
Iets anders - zondag 26 februari 2017

Antwoord

Ik kom hetzelfde uit.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 26 februari 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3