De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Driehoek met maximale oppervlakte

Goede avond ,
ik heb wat moeite om het voorschrift te vinden voor volgende probleem.
De basis van een driehoek ligt op de x-as, een andere zijde ligt op de rechte y=3x en een derde zijde door het punt p(1;1) .Wat is de richtingscoëfficiënt van de derde zijde als de driehoek een minimaal oppervlak moet bekomen.
Graag wat hulp als iemand daar even de tijd voor kan vinden .
Vriendelijke groeten

Rik Le
Iets anders - zaterdag 25 februari 2017

Antwoord

Hoi Rik.
Draaiboek:
1)Stel een algemene vergelijking op van de lijn k door p(1,1) met richtingscoefficient m. Bijvoorbeeld: y=m(x-1)+1.
2)Bereken het snijpunt van k met de x-as. Leid hieruit de lengte van de basis af.
3)Bereken het snijpunt van k met de lijn y=3x. Leid hieruit de hoogte van de driehoek af.
4)Het product van basis en hoogte moet minimaal (of maximaal)zijn.
Succes!

Oh en nog iets:
in de titel schrijf je maximale oppervlakte en in de tekst schrijf je minimale oppervlakte. Kijk eens even wat het nu moet zijn voor je verder gaat. Kan je nodeloos werk schelen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 25 februari 2017
 Re: Driehoek met maximale oppervlakte  



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3