De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Limiet 10

 Dit is een reactie op vraag 83912 
Inderdaad, het wordt dus niet geschreven als 1/0. Om even terug te komen op de vraag waar ik niet helemaal aan uit kan:

lim x$\to$-2 1/(x-2)2.

Hoe bereken je dit dan aangezien het toch ook '1/0' gaat worden?

Groeten

Ruud
Iets anders - donderdag 23 februari 2017

Antwoord

Hallo Ruud,

Als $x\lt-2$ dan is $\eqalign{\frac{1}{(x-2)^2}}$ positief, dus wordt het $+\infty$.
Als $x$>$-2$ is $\eqalign{\frac{1}{(x-2)^2}}$ ook positief, dus wordt het ook $+\infty$.

Okay?

Groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 23 februari 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3