De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Limiet 10

Ik heb enkele opgaven in mijn cursus. Echter vermoed ik dat ze iets vergeten zijn bij 1 oefening:

Lim (x$\to$-2) 1/(x+2)2 = $\infty$
Hier staat niet bij linker of rechterlimiet en de limiet zelf bestaat toch niet?

Een andere voorbeeld dat ik wel begrijp is:

Lim (x$\to$2) (x-2)/(x2-4x+4) = (x-2)/(x-2)(x-2) = 1/0 = -$\infty$

Omwille van de linkerlimiet.

Is de eerste opgave correct en zo ja waarom?

Alvast bedankt voor jullie hulp

Ruud
Iets anders - donderdag 23 februari 2017

Antwoord

Hallo Ruud,

Had je opgemerkt dat door het kwadraat de linker- en rechterlimiet hetzelfde zijn?

Pas trouwens op met "1/0" op te schrijven zoals je in je tweede voorbeeld doet, "1/0" is immers niet echt iets en is het niet "0/0"?

Groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 23 februari 2017
 Re: Limiet 10 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3