De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Deling van veeltermen

 Dit is een reactie op vraag 83904 
Ik vermoed dat ik het begrijp.

theorie:
F(x)= q(x)·d(x)+ r

Opgave:
F(x)= q(x)·(x-4)+5
F(x)= q(x)·(x-4)2+(ax+b)

Aangezien f(x)= f(x) (zelfde veelterm) $\Rightarrow$ [q(x)·(x-4)+5] = [q(x)·(x-4)2+(ax+b)]
In beide veeltermen vullen we 4 in $\Rightarrow$ 5 = 4a+b

Ik veronderstel dat dit de correcte denk wijze is?

U bent bedankt voor de hulp!

Ruud
Iets anders - woensdag 22 februari 2017

Antwoord

Inderdaad, gelijkheid is transitief, en dat wist Euclides al: dingen gelijk aan hetzelfde ding zijn aan elkaar gelijk.

Zie Euclid's elements: Common notions

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 22 februari 2017



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb