De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kettingregel

Hallo

Kunnen jullie mij verder helpen?
Gegeven is:
z = x2y
x = uv
y = u/v

Gevraagd:
dz/du en dz/dv

Ik heb dus: dz/du = dz/dx·dx/du + dz/dy·dy/du
dz/dx = 2xy
dx/du = v
dz/dy = x2
dy/du = 1/v

Ik heb dus 2x·y·v + x2/v.

De oplossing zou echter 3u2v zijn.

Tevens wordt er gevraagd naar dz/dv met uitkomst u3.

Alvast bedankt

MVG
Iets anders - vrijdag 17 februari 2017

Antwoord

Wat gebeurt er als je in je uitkomst nog $x=uv$ en $y=u/v$ invult?

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 17 februari 2017



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb