De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Marge berekenen in Excelformule

Beste Lezer,

Ik heb voor mij bedrijf een inkoop exclusief de BTW en een verkoop prijs inclusief de BTW. Beide prijzen krijg ik van mijn groothandel.

Voor mijn offerte programma moet ik de marge berekenen en ik zoek een formule die ik in Excel kan invoeren zodat ik alleen inclusief of exclusief hoef in te voeren waarna ik de marge te zien krijgen.

Bijvoorbeeld:

Zand kost exclusief 21% BTW € 14,50 en inclusief 21% BTW €29,00

Dan kan ik 14,50x1.21= €17.54 doen en dan tussen de inclusief bedragen een persentage zoeken.

Maar weet iemand hoe ik dat gemakkelijk uit kan rekenen?

Frank
Iets anders - donderdag 9 februari 2017

Antwoord

Hallo Frank,

De marge tussen 17,54 en 29,00 bereken je met:

marge = (29,00-17,54)/17,54·100 = 65,3%

Op school noemt men dit wel:

(nieuw - oud)/oud x 100%

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 9 februari 2017



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb