De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Expliciet voorschrift van een rij

Beste, ik ben al eventjes bezig met deze oefening:

Geef een expliciet voorschrift en bespreek het convergentie gedrag.

rij: 1/2, 3/4, 7/8, 15/16, 31/32

dit heb ik al van de voorschrift, de noemer:
Un = ______
2n
Wilt u helpen met de teller? En wat is convergentie gedrag?

Dank u!

Imaad
3de graad ASO - zondag 5 februari 2017

Antwoord

Wat dacht je van $\eqalign{u_n=1-\frac{1}{2^n}=\frac{2^n-1}{2^n}}$

Met convergentie gedrag wordt hier bedoeld: hoe gedraagt de rij zich voor heel grote n.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 5 februari 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3