De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe lang is de vis?

Graag hulp bij oplossen van onderstaande:

Hoe lang is de vis?
Kop is 9 cm
Staart is kop plus 1/2 lichaam
Lichaam is kop plus staart
Hoe lang is de vis?

Sandra
Iets anders - dinsdag 17 januari 2017

Antwoord

Het helpt om dingen een naam te geven en de gegevens in vergelijkingen om te zetten: de kop noemen we $k$, de staart $s$ en het hele lichaam noemen we $l$.
Dan lezen we af: $k=9$, $s=k+\frac12l$, $l=k+s$.
Vul nu $k=9$ in: $s=9+\frac12l$ en $l=9+s$.
Kijk nu eens wat er gebeurt als je de eerste vergelijking in de tweede invult.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 17 januari 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3