De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Algebraische ongelijkheid met rijen

Wanneer zal 20000-200n $\ge$ 10000.(1,02)n ?

Nu tracht ik te werken met ln om de exponent te laten dalen maar ik zit vast bij -200n wat moet ik daar dan mee aanvangen....

Graag een tip om dit op te lossen.

glenn
Student universiteit België - maandag 16 januari 2017

Antwoord

Je kunt geen exacte oplossing berekenen van deze ongelijkheid.
Vermoedelijk moet je dit grafisch numeriek doen, dus bijvoorbeeld met een grafische rekenmachine.

Wanneer n de index van de twee rijen moet voorstellen hoef je je alleen maar te bekreunen om gehele waarden van n.
Eenvoudige controle levert dan:
Voor n=0 geldt de ongelijkheid.
Voor n=22 geldt de ongelijkheid.
Voor n=23 niet meer.

Dus de ongelijkheid geldt vanaf n=0 tot en met n=22.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 16 januari 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3