De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Kromme tot parabool

 Dit is een reactie op vraag 83594 
Aha bedankt. Als ik het echter zou willen als een staande parabool en dan het kwadraatje bij de x zou willen hebben, zou dat mogelijk zijn? Ik heb wat zitten herschrijven maar ik krijg steeds een wortel.

jan
Iets anders - maandag 2 januari 2017

Antwoord

Dat kan, maar dan moet je $r=4$ nemen en $q=0$ anders raak je die wortel niet geheel kwijt.
$$
p(x-4)^4=-(y-p)^2
$$Als je $p$ dan nog negatief neemt, zeg $p=-a$ met $a$ positief, kunt je er
$$
y+a = \pm\sqrt a(x-4)^2
$$van maken.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 2 januari 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3