De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Diameter berekenen nav meters materiaal

 Dit is een reactie op vraag 83428 
Bedankt voor de snelle reactie! Probleem is dat we eigenlijk de andere kant op moeten rekenen. Als ik de tabel vergeet, dan wil ik eigenlijk van tevoren uitrekenen wat de diameter wordt bij een bepaalde hoeveelheid.

Dus in dit geval zou ik dus de einddiameter buiten de vergelijking moeten houden:

d=170
D=??
m=.075
l=1290

Ik ben dus op zoek naar de formule om op voorhand de uiteindelijke buitendiameter te berekenen (bij benadering). De formule die je hierboven hebt gebruikt rekent terug van diameter naar meters materiaal, ik ben op zoek naar precies het omgedraaide ;)

Geweldig bedankt alvast!

Athoz
Iets anders - woensdag 7 december 2016

Antwoord

Dat kan met beide formules; die uit het eerdere antwoord werkt dan wat beter:
$$
\ell = \frac{\pi(D^2-d^2)}{4m}
$$
kun je ombouwen naar $\frac{4m\ell}{\pi}=D^2-d^2$ en dus
$$
D^2=d^2+\frac{4m\ell}\pi
$$
ofwel
$$
D=\sqrt{d^2+\frac{4m\ell}\pi}
$$

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 7 december 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3