De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een vergelijking oplossen

Beste Wisfaq(st)er
Ik dacht dat ik iets wist van vergelijkingen!
Edoch: x2+ 2x = y
Druk x uit in y : graag de berekening.
Bvd
Jaap

Jaap v
Iets anders - zondag 6 november 2016

Antwoord

Dat gaat zo:

$\eqalign{
& {x^2} + 2x = y \cr
& {\left( {x + 1} \right)^2} - 1 = y \cr
& {\left( {x + 1} \right)^2} = y + 1 \cr
& x + 1 = \pm \sqrt {y + 1} \cr
& x = - 1 \pm \sqrt {y + 1} \cr
& x = - 1 - \sqrt {y + 1} \vee x = - 1 + \sqrt {y + 1} \cr} $

Eigenlijk zijn er twee oplossingen...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 november 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3