De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Getallenrij

289, 513, 649, A, 1569, ... In deze rij moet je de getalwaarde voor A zoeken.

Ludwig
Ouder - woensdag 2 november 2016

Antwoord

Zonder context is zoiets niet te doen; in principe is elk getal goed, afhankelijk van wat in het hoofd van de vraagsteller omging toen zij de vraag bedacht.
Het zouden kunnen gaan interpoleren: als je een polynoom zoekt dat voldoet aan $p(1)=289$, $p(2)=513$, $p(3)=649$, $p(5)=1569$ dan vindt je
$$
p(x)=38x^3-272x^2+774x-251
$$In dat geval krijg je $A=p(4)=925$.
Maar of dat de bedoeling was ...?

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 2 november 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3