De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De vergelijking van de raaklijn en van de normaal opstellen

Gegeven krommen:
X = 2 cos t
Y = sin t
en dit voor t = pi/3
Hoe kan ik aan de hand van deze krommen de raaklijn en de normaal opstellen?

Henk
Student Hoger Onderwijs België - zondag 21 augustus 2016

Antwoord

Op 2. Raaklijnen staat onderaan de pagina hoe je bij een gegeven punt op de kromme een vergelijking opstellen. De normaal staat daar dan loodrecht op en gaat door hetzelfde punt.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 21 augustus 2016
 Re: De vergelijking van de raaklijn en van de normaal opstellen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3