De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Nulpunten bepalen

Beste,

Ik snap niet hoe ik de nulpunten van cos4x+cos2x kan berekenen. De prof doet dit : cos4x= -cos2x en dan schrapt hij precies de cos aan beide leden weg.

Bij een tweede opgave wordt 3sin6x=0 --$>$ 6x=k(pi), hoe kan dat ?

MVG,

H.

hajar
Student universiteit België - dinsdag 16 augustus 2016

Antwoord

Dat eerste is bloedlink en fout want $-\cos2x$ is niet hetzelfde als $\cos(-2x)$. En ook als het goed was zou je zo een heleboel oplossingen weggooien.
Ik zou de vergelijking omschrijven tot $\cos4x=\cos(2x+\pi)$ en dan concluderen dat $4x=(2x+\pi)+2k\pi$ en $-4x=(2x+\pi)+2k\pi$ met $k$ geheel.

Het tweede: wat zijn de nulpunten van $\sin x$ ook al weer?

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 16 augustus 2016



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb