De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking van een rechte opstellen

jennekens, wiskunde 3,deel A , algebra, p.178:Bepaal de cartesische vergelijking van de rechte die van de Y-as een stuk +3 en van de X-as een stuk +2 afsnijdt. Ik kom op y= - 2/3 x + 3. Als ik dat opzoek(internet, graphs) blijkt dat geen rechte, maar een kromme te zijn. Ik zoek rc voor (0,3) en (2,0)volgens y2-y1/x2-x1. Dat moet toch zo ? Welke fout maak ik ?

everae
Iets anders - woensdag 13 juli 2016

Antwoord

Je begint met y = ax + 3 en door x = 2 in te vullen moet y = 0 worden. Daarmee vind je de waarde van a = -1,5
De figuur die bij y = -2/3 x + 3 past, is echt een rechte lijn. Misschien staat er -2/(3x) en dan krijg je inderdaad een kromme.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 13 juli 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3