De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmen

ln e = 1 of ln(1 + 1/x)x = 1 (x naar oneindig)
stel 1/x =d dan is ln ( 1 + d)1/d=1 ,en dit laatste zou gelijk zijn aan (ln (1+d))/d = 1 : dit laatste kan ik niet volgen, gaarne uitleg!
bvd

jaap v
Iets anders - dinsdag 14 juni 2016

Antwoord

Een van de regels bij logaritmen luidt: logax = x.loga.
Wanneer het grondtal e is, schrijft men meestal ln in plaats van log, maar de regel lijdt daar natuurlijk niet onder.
Men heeft de exponent x = 1/d er dus gewoon voorgezet conform de regel.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 14 juni 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3