De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Formule voor rendement

 Dit is een reactie op vraag 82330 
Kun je me wellicht ook nog helpen hoe dit te vertalen naar een google sheet/excel formule?

Hartelijk dank alvast,

Eric

Eric
Iets anders - woensdag 8 juni 2016

Antwoord

Hallo Eric,

Stel dat in cel A1 het dagnummer staat (dus n) en in cel B1 het opgenomen percentage (dus x), dan wordt deze formule:
$$ B_n=1000\left(1+\frac1{100}-\frac x{10000}\right)^n
$$ in Excel:

=1000*(1.01-B1/10000)^A1

Wanneer je dit resultaat plaatst in cel C1, dan bereken je het opgenomen bedrag (de tweede formule) met:

=C1*B1/10000

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 10 juni 2016
 Re: Re: Formule voor rendement 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3