De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Woordformules

Hoe kan je woordformules het best uitrekenen
De som : laat zien dat bij een brandtijd van 10 uur de lengte van de kaars 7,4 cm is:

lengte kaars = 20-4 x (wortel) brandtijd

...en mijn vraag is hoe kan je het best uitrekenen?

wesley
Leerling bovenbouw vmbo - vrijdag 6 mei 2016

Antwoord

$\text{lengte kaars} = 20 - 4\times\sqrt{\text{brandtijd}}$

Vul voor brandtijd 10 in en je krijgt:

$\text{lengte kaars} = 20 - 4\times\sqrt{10}$

Tik in op je rekenmachine en je vindt dat de lengte van de kaars ongeveer 7,4 cm is.

Lukt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 6 mei 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3