De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Is keer nul altijd nul?

 Dit is een reactie op vraag 63535 
Als je de regel hanteert van mijnheer van Dalen wacht op antwoord dan krijg je eerst vermenigvuldigen 5x6=30.
Dan delen: 3:30=0,1.
Dan optellen. 30+40=70.
En 70+0,1=70,1
Dan aftrekken. 70,1-30=40,1
De gehanteerde invulling op de rekenmachine is verkeerd uitgevoerd!

R.Begl
Leerling bovenbouw vmbo - maandag 28 maart 2016

Antwoord

In 'mijn tijd' kwam er uit 10 : 2 x 5 = 10 : 10 = 1 omdat de heer van Dale dat toen zo bepaalde.
Pak nu je rekenmachine en tik het eens in. Dan lees je 25 als antwoord!
Is je apparaat stuk? Nee hoor, de heer van Dale is dood.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 28 maart 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3