De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

ux + vy = w

Hoi ik zit vast kunt u me helpen?

stel in de vorm ux + vy =w met u een positief geheel getal.y= -5/2x -2
En ik krijg als antwoord 5/2x+y=-2
Is mijn antwoord fout?

Amber
Overige TSO-BSO - zondag 20 maart 2016

Antwoord

Hallo Amber,

Volgens mij is 5/2 niet een geheel getal. Wanneer je links en rechts van het is-gelijk-teken vermenigvuldigt met 2, dan ben je er wel.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 20 maart 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3