De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Goniometrie oefening

 Dit is een reactie op vraag 77757 
Helaas moet het een algebraïsche aanpak zijn maar toch al bedankt :)

Yoni
3de graad ASO - maandag 14 maart 2016

Antwoord

Dan kan het als volgt.
Schrijf het linkerlid als f(x) = 4.(cosx + 3/4.sinx) en kies nu het getal p zó dat tan(p) = 3/4
Dan krijg je: f(x) = 4/cos(p).(cosx.cosp + sinx.sinp).

Uit tan(p) = 3/4 volgt cos(p) = 4/5 zodat je krijgt f(x) = 5cos(x - p)
De waarde van p haal je uit je rekenmachine want je weet dat tan() = 3/4.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 14 maart 2016
 Re: Re: Goniometrie oefening 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb