De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: De vergelijking van een ellipsoïde

 Dit is een reactie op vraag 77663 
Bedankt!

1. Hoe bepaal je de lengtes van de grote assen en de kleine assen?

2. Ik heb de doorsnedes op de volgende manier bepaalt:

Neem z=k, doorsnede in de z-richting, dan

x2+4y2=4-(k-2)2, dit is een ellips.

Als x=k 4y2+(z-2)2=4-k2, dit is ook een ellips.

ALs y=k, dan x2+(z-2)2=4-k2, dit is een cirkel. Dus een doorsnede in de y-richting is een cirkel.

Is dit correct?

Groeten,

Viky

viky
Iets anders - donderdag 18 februari 2016

Antwoord

Dag Viky,
1: weet je hoe je de lengtes van de assen van een (vlakke) ellips bepaalt?
De lengtes van de assen van de ellipsoïde vind je met behulp van doorsnedes van vlakken door het centrum van de ellipsoïde loodrecht op de assen. Deze doorsnedes zijn ellipsen.
2: dat klopt

Groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 18 februari 2016
 Re: Re: Re: De vergelijking van een ellipsoïde  



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3