De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Waarde onbekende berekenen

Bepaal de waarde van k zodat de cirkel c raakt aan de rechte a:

c ↔ x2+y2-4x+6y+k=0
a ↔ 2x+y-6=0

Ik versta het echt niet!

Imaad
2de graad ASO - woensdag 17 februari 2016

Antwoord

Raken betekent: "één snijpunt". Los de twee vergelijkingen op door $y=6-2x$ in de eerste vergelijking in te vullen en te kijken voor welke $k$ je één oplossing krijgt.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 17 februari 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3