De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Raaklijn

Ik heb hier een vierkant ABCD met AB=60, en punt P is een punt van CD zodat DP= 30. Nu is Q een punt van BC zodat BQ=20.Ik moet nu aantonen dat de rechte PQ een raaklijn aan de cirkel is met A als middelpunt en straal 60 en ook de coördinaten aflezen uit het assenstelsel.

Eline
2de graad ASO - zondag 14 februari 2016

Antwoord

Andermaal: teken je gegevens in een plaatje. Bereken de lengte van de loodlijn vanuit $A$ op $PQ$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 14 februari 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3