De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Beperkende voorwaarden opstellen

Hallo, ik heb een vraagje :)

Ik ben bezig met lineair programmeren waarbij ik bij een opgave als eerst de beperkende voorwaarden op moet stellen, maar ik loop een beetje vast... kunnen jullie mij op weg helpen?

Dit is tekst die bij de opgave hoort: Een parfumeur heeft de hand kunnen leggen op enkele exclusieve essences waarvan hij twee perfecte parfums wil gaan maken. Hij heeft 300 ml van essence A, 350 ml van essence B en 200 ml van essence C. De parfums die hij wil maken heeft hij in een creatieve bui Moonlight en Daydream genoemd. Een flesje Moonlight bevat 5ml van essence A, net zo veel van essence B en slechts 2 ml van C. Een flesje Daydream bestaat voor de helft uit essence B, bevat verder nog 2 ml van essence A en 5 ml van essence C.

Dus (volgens mij):
A - 300 ml
B - 350 ml
C - 200 ml

Moonlight:
A - 5 ml
B - 5 ml
C - 2 ml

Daydream:
A - 2 ml
B - 7 ml
C - 5 ml

Maar nu moet ik de beperkende voorwaarden opstellen, maar ik weet niet zo goed hoe ik dit aan moet pakken...

Demi
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 11 februari 2016

Antwoord

Als je M:aantal flesjes Moonlight en D:aantal flesjes Daydream neemt dan krijg je als beperkende voorwaarden:

A: 5M+2D$\le$300
B: 5M+7D$\le$350
C: 2M+5D$\le$200

Lukt dat zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 11 februari 2016
 Re: Beperkende voorwaarden opstellen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3