De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Welke transformatie ondergaat mijn functie

 Dit is een reactie op vraag 77563 
Dat is bij een rotatie over 45°, dit was ik vergeten te vermelden. Dit is als je het punt P(x,y) neemt op de originele grafiek en het punt Q(x',y') op de geroteerde grafiek en je er een vergelijking van opstelt.Bij P met een afstand van O tot P = r is x = r.cosα en y = r.sinα. α is de hoek die de r maakt met de x-as. Dan is bij Q x’ = x.cosα – y.sinα en y’ = x.sinα + y.cosα. Als je dan overal 90° invult, daarna x'.y' doet, krijg je dat x'.y' = 1/2.

Yana
3de graad ASO - woensdag 3 februari 2016

Antwoord

Maar het gaat toch over 45° en niet over 90° ?

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 3 februari 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3