De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een foto vergroten

Ilona vergroot een foto van 9 cm breed en 13 cm lang. Ilona wil een zo groot mogelijke vergroting van de foto. De vergroting moet passen in een lijst van 34 cm breed.
  • Hoeveel centimeter wordt de vergroting lang?
    Rond het antwoord af op een geheel getal.

Domini
Leerling mbo - woensdag 23 december 2015

Antwoord

Hier is een verhoudingstabel misschien wel handig:

 breedte  9  34 
 lengte  13  ? 

Wat moet er bij het vraagteken staan?

Met kruislings vermenigvuldigen:

$
\eqalign{
& 9 \cdot L = 13 \cdot 34 \cr
& L = \frac{{13 \cdot 34}}
{9} \approx 49 \cr}
$
Wat is een verhoudingstabel?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 23 december 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3