De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Lijnen in het vlak

Teken de volgende lijnen in één figuur

x=-2y, x=-y, x=0, x=y en x=2y

Bij deze opgave begrijp ik dat alle waarden voor de punten (0,0) is. De lijnen snijden d x en y-as op 0. Alleen wat ik niet snap is waarom er 4 lijnen zijn getekend in mijn antwoordenboek. Horen er niet 5 lijnen in de grafiek in plaats van 4?

Ali
Leerling mbo - zondag 20 december 2015

Antwoord

Eh...

x=-2y, x=-y, x=0, x=y en x=2y

Geeft:

q77187img1.gif

Maar waar is x=0 gebleven? Ah... dat is de y-as! Kennelijk kun je dat in je antwoordenboekje ook niet zien...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 20 december 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3