De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

The Fish Laboratory (PO)

Ik moet voor wi een po maken over the fish laboratory en daar vragen ze om 2 tabellen te maken met een spreadsheetprogamma maar volgens mijn docent kan dat ook met een grafisch rekenmachien (casio 9850) dan willen ze een tabel maken met de formule: f(x)=cx(1-x) en dan voor x=0.5 en voor c de waarden 1,4; 3,2; 3,5; 3,83 en tenminste 50 iteraties door laten rekenen maar hoe moet je dat precies doen met het rekenmachine?
Alvast bedankt voor de moeite

Frank
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 18 februari 2003

Antwoord

Kies in het hoofdmenu optie 8:RECUR.
Toets achter an+1 de recurrente betrekking in.
Dus:
an+1=1.4´an´(1-an)

De uitdrukking an vindt je onder optie F4: nan.

Via optie F5 RANG kun je instellen dat je de eerste 50 iteraties wilt hebben en dat a0=0.5

Kies vervolgens optie F6 TABL om een tabel met iteraties te laten tekenen.
Kies weer optie F6 G-PLT om een grafiek te laten tekenen. Waarschijnlijk moet je wel eerst het kijkvenster aanpassen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 26 februari 2003



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb