De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Factoren buiten haakjes halen

Breng zo veel mogelijk factoren buiten haakjes;

3a3b2+6a2b

Hoe kun je hier factoren buiten haakjes brengen?

Ali
Leerling mbo - zaterdag 14 november 2015

Antwoord

Je moet zoeken naar gemeenschappelijke factoren in beide termen:

3a3b2 + 6a2b=
3·a·a·a·b·b + 2·3·a·a·b=
3·a·a·a·b·b + 2·3·a·a·b=
3a2b(ab+2)

Snap je?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 14 november 2015
 Re: Factoren buiten haakjes halen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3